Špargla po maďarsky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 05. 05. 2008

Suroviny: 500 g špargle, 25 g masla, 2 PL strúhanky, 2,5 dcl kyslej motany, 100 g tvrdého syra, soľ, mletá červená paprika.

AKO VARIŤ ŠPARGLU? Pred varením šparglu na spodnej časti ošúpeme a drevnaté konce zrežeme. Šparglu zviažeme motúzikom do viazaničky a dáme do vyššieho hrnca na stojato. Zalejeme do poloviny výšky špargle vodou, vodu osolíme a hrniec prikryjeme pokrievkou. Spodná časť sa bude variť vo vode a jemná vrchná časť špargle sa uvarí v pare. Dáme pozor aby sa nám špargla nerozvarila ale zostala jemne chrumkavá ! POSTUP PRÍPRAVY: Uvarenú šparglu necháme odkvapkať na site. Pekáčik vymastíme maslom a naň vylejeme polovinu premiešanej smotany. Posypeme polovinou na masle opraženej strúhanky a na tento základ poukladáme uvarenú šparglu. Na šparglu nalejeme zvyšnú smotanu, posypeme zvyšnou strúhanku a nakoniec navrch rozložíme na kúsočky nalámaný tvrdý syr. Vrch posypeme mletou paprikou a zapečieme v rúre.