Šparglové variacie

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 05. 05. 2008

Suroviny: MILÁNSKA ŠPARGLA: 500 g uvarenej špargle, 3 PL masla, 100 g syru Niva. Postup: Horúcu uvarenú šparglu poukladáme na misu, posypeme nahusto nastrúhanou Nivou a pokvapkáme roztopeným maslom. Ihneď podávame napr. so zemiakovými hranolkami.

Suroviny na POĽSKÚ ŠPARGLU: 500 g uvarenej špargle, 3 natvrdo uvarené vajcia, 50 g masla, 2 PL strúhanky, 1 PL najemno nasekanej petržlenovej vňate. Postup: Uvarenú a dobre odkvapkanú šparglu poukladáme na vyhriatu misu, okolo pokladieme na kolieska nakrájané uvarené vajcia a šparglu posypeme na masle opraženou strúhankou a nasekanou petrželkou. Vhodné ako príloha ku medajlónkom z bravčovej panenky.