Stredoslovenský guláš s haluškami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 14. 05. 2008

Suroviny:800 g hovädzieho mäsa na guláš (môčing-pliecko), 3 väčšie cibule, 3 PL masti, soľ, mletá červená paprika, korenie, hrsť sušených húb, 100 g údenej klobásky, 100 g zelenej papriky.

Postup: Huby namočíme do vody. Umyté mäso pokrájame na stredne veľké kocky. Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, orestujeme a posypeme mletou paprikou. Za stáleho miešania chvíľu popražíme a podlejeme trochou vody. Osolíme a prikryté pomaly dusíme. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby prilejeme vodu. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme namočené huby, na kolieska nakrájanú klobásku a na pásiky nakrájanú papriku. Ešte štvrť hodinku podusíme a podávame s haluškami a kyslou uhorkou.