Plnené kapustné listy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 14. 05. 2008

Suroviny: 1 hlávka kapusty, 1 veľká cibuľa, 1 kg kyslej kapusty, 1 väčší rajčinový pretlak (100g), soľ, 2 PL masti, 2 PL hladkej múky, mletá červená paprika, 2 dcl kyslej smotany. PLNKA: 1/2 kg mletého bravčového pliecka, soľ, mleté korenie, 2 vajcia, 1 malá cibuľa, 100 g ryže.

Postup: Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme prekrájanú scedenú kyslú kapustu, rajčinový pretlak, osolíme a zalejeme asi 1/2 l vody. Necháme prevrieť a vložíme naplnené kapustné listy. Prikryté dáme na slabšom ohni pomaly dusiť. Príprava plnených listov: Z hlávky kapusty rozoberieme listy a sparíme ich v horúcej vode. Potom ich necháme odkvapkať a naplníme plnkou. PLNKA: Mleté mäso z miešame s vajíčkami, premytou odkvapkanou ryžou, trocha okoreníme, osolíme a primiešame nadrobno nasekanú cibuľu. Napníme do sparených kapustných listov, zrolujeme a previažeme niťou. Ďaľší postup: Keď sú naplnené listy aj kapusta mäkké, Kapustu zahustíme zápražkou z masti, múky a mletej papriky. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a kratučko necháme spolu prevrieť. Podávame s knedľou alebo len s čerstvým chlebom.