Mäsové gule s vajcom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 14. 05. 2008

Suroviny: 250 g mletého bravčového mäsa, 250 g mletého hovädzieho mäsa (môže byť z polievky), 1 cibuľa, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ, mletá paprika, karí korenie, nasekaná petržlenová vňať, olej, 4 natvrdo uvarené vajcia.

Postup: K mletému mäsu pridáme najemno nasekanú cibuľu, vajce, osolíme, okoreníme, pridáme karí korenie, mletú papriku, najemno nasekanú zelenú petrželku a všetko spolu dobre premiešame. Natvrdo uvarené vajcia ošúpeme a obalíme ich namiešanou mäsovou zmesou do tvaru gúľ. Do pekáča dáme olej, vložíme urobené mäsové gule a v dobre vyhriatej rúre upečieme dočervena. Počas pečenia guľe obraciame, aby sa rovnomerne prepiekli. Podávame s varenými zemiakmi a dusenou kapustou.