Stratené vajcia na špenáte

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 700 g listov špenátu, 1 cibuľa, 2 PL masla, korenie, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 100 g udenej slaninky, 2 krajce toastového chleba alebo sendviča, 4 vajcia, 2 PL octu.

Postup: 3penát umyjeme a necháme na site odkvapkať. Na masle zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme umytý špenát a podusíme. Ochutíme korením a osolíme. Premiešame aby sa zmes dobre spojila. Do vriacej vody nalejeme ocot. Do naberačky vyklepneme vajce a pomaly ho ponoríme do octovej vody -pridržiavame lyžicou a povaríme asi 4 minuty. Takto uvaríme všetky vajíčka. Uvarené pokladieme na udusený špenát na misu. Cesnak pokrájame na tenučké plátky a slaninku pokrájame na malé kocočky. Spolu opražíme a preložíme na špenát. Nakoniec v slaninkovom výpeku opečieme na hranolky pokrájaný sendvič a uložíme na misu so špenátom.