Rajčinové ragú s vajcami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 750 g brokolice, 6 vajec, 1 konzervu lúpaných rajčín, soľ, 200 g dietnej alebo točenej salámy v celku, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 feferónka, mleté čierne korennie, 2 PL olivového oleja, 2 PL hladkej múky.

Postup: Očistenú brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky a povaríme v osolenej vode asi 10 minút. Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a pokrájame na polovičky. Lúpané rajčiny rozmixujeme. Salámu nakrájame na malé kocky. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájanú salámu, rozmixované rajčiny a necháme krátko prevrieť. Zahustíme zátrepkou z múky, prevaríme a dochutíme soľou, korením a nasekanou feferónkou bez jadierok. Potom do omáčky vložíme prehriať scedenú brokolicu a prekrojené vajíčka. Podávame s dusenou ryžou alebo s pečivom.