Rezancový nákyp s čokoládovou polevou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 250 g širokých rezancov, 3 vajcia, 1 PL solamylu, 1 vanilkový cukor, 1 Pl kryštáľového cukru, 3/4 L mlieka, kôra z 1/2 citróna, 100 g zmesi : oriešky, hrozienka, kandizované ovocie, 1 dcl šľahačky, 1 tabuľka mliečnej čokolády.

Postup: Rezance uvaríme v 10 min. v oslenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Nákypovú formu vymastíme a rezance pomocou vidličky ponakrúcame na hniezdočká. Takto skrútené ich poukladáme do vymastenej formy. V miske zmiešame vajcia, solamyl, 1/2 L mlieka a nastruhanú citrónovú kôru. Zmesou prelejeme poskrúcané hniezdočká rezancov a dáme do predhriatej rúry na 200°C zapekať asi na 30 minút. Po polovine zapekania posypeme rezance nasekanou zmesou orieškov a ovocia. Ostatné mlieko a smotanu zmiešame a ohrejeme. Pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania ju necháme v mlieku a smotane rozpustiť. rozpustenú čokoládu necháme schladiť a polievame ňou porcie zapečených rezancov.