Marinované hovädzie hranolky (diabetické)

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 19. 05. 2008

Suroviny: 300 g nízkej hovädzej roštenky, 3 PL oleja, mleté čierne korenie, čilí, rozmarín, 2 PL brandy, 2 čL hladkej múky, 2 PL nastrúhaného syra, soľ, mletá paprika. Množstvo na 2 porcie.

Postup: Roštenku odblaníme, nakrájame naprieč vláknam na plátky a jemne naklepeme. Naklepané mäso pokrájame na hranolky. V miske zmiešame brandy, 1 PL oleja, korenie, čilí, mletý rozmarín a pridáme nakrájané mäsové hranolky. Premeišame a necháme niekoľko hodín v chladničke marinovať. Potom mäso necháme na site odkvapkať od marinády a obalíme ho v zmesi múky, nastrúhaného syra a mletej papriky. Na panvici s horúcim olejom potom za stáleho miešania opekáme asi 5 minút. Opečené mäso preložíme na taniere, na panvicu pridáme odkvapkanú marinádu, prehrejeme a nalejeme na porcie mäsa. Vhodná príloha: varené zemiaky, dusená ryža a zeleninový šalát.