Také obyčajné lečo

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 28. 05. 2008

Suroviny: 500 g zelenej papriky, 300 g rajčín, 2 veľké cibule, korenie, soľ, mletá sladká paprika, masť alebo olej. NA VYLEPŠENIE: 5 vajec, alebo 200 g údenej klobásky alebo párkov ap. Namiesto masti alebo oleja sa môže použiť údená slaninka.

Papriky umyjeme, rozkrojíme a vyrežeme jadrince. Rajčiny nakrojíme na krížik a sparíme vo vriacej vode. Potom ich ošúpeme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame na prúžky. Na tuku speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na pásiky pokrájanú papriku, orestujeme a podlejeme troškou vody. Krátko podusíme a pridáme rajčiny. Necháme ešte troška podusiť a základ na lečo máme hotový. Suroviny na lečo krájame na hrubšie kúsky aby sa nám nerozvarili. Do tohoto základu teraz môžeme pridať buď rozšľahané vajíčka a nechať ich zatuhnúť, alebo na troške masti opečené kolieska klobásky, párok alebo inú údeninu. hotové lečo poprášime mletou sladkou paprikou a dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať s ryžou, varenými zemiakmi alebo s chlebom.