Mleté mäso v kastróle

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 04. 06. 2008

Suroviny: 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 cukety, 1 baklažán, 2 zelené papriky, 1 konzerva veľkej bielej fazule(420ml),4 PL olivového oleja, 500 g mletého hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 L červeného vína,1 konzerva lúpaných rajčín (850 g ), 1/8 L vývaru z kocky, 1 čL provensálskeho korenia, čillí.

Postup: Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Cuketu a baklažán očistíme a pokrájame na kocky. Papriky nakrájame na pásiky. Do kastróla dáme rozohriať olej a mleté mäso na ňompostupne opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme cibuľu s cesnakom, krátko opečieme a podlejeme vínom. Pridáme konzervované rajčiny aj s nálevom, vývar a oodcedenú fazuľu. Zmes okoreníme provensálskym korením, podľa chuti pridáme čillí a necháme všetko variť na slabom ohni asi 30 minút. Nakoniec hotové jedlo znova dochutíme a podávame s chlebom.