Vyprážané tajomstvo

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 05. 06. 2008

Suroviny: 250 g čerstvých šampiňónov, 3 stredne veľké cibule, 1 cuketa (250 g), 250 g tvrdého syra, 250 g točenej salámy, 3 vajíčka, 2 dcl mlieka, soľ, korenie, hladká múka, strúhanka, olej, tatarská omáčka.

Postup: Šampiňóny očistíme, opláchneme a necháme dobre odkvapkať. Cibuľu očistíme, pokrájame na 1/2 cm hrubé kolieska, rozložíme na tanier a posolíme. Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska ako cibuľu a rovnaku ju posolíme. Točenú salámu ošúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Syr nakrájame na kocky 1X1 cm. Pripravené suroviny obalíme v hladkej múke, vo vajíčkach rozšľahaných s mliekom a nakoniec v strúhanke. Vypražíme na horúcom oleji dozlatista. Pripravené suroviny môžeme tiež ponastrkovať striedavo na špajle(ako ražniči), obaliť v múke, vajíčkach a strúhanke. Vypražíme dozlatista a podávame s tatarskou omáčkou. Ako príloha sú vhodné zemiakové hranolky.