Fašírky bez mäsa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 06. 06. 2008

Suroviny: 50 g hrachu, 50 g krúp, soľ, korenie, majoránka, sušené huby, údená slaninka, mlieko, strúhanka, 2 vajcia.

Postup: Krúpky aj hrach uvaríme domäkka a scedíme. zatiaľ si namočíme huby do mlieka a necháme ich napučať. Vychladnutý hrach aj krúpky pomelieme na mlynčeku. huby vyžmýkame a podusíme na slaninke pokrájanej na drobné kocočky. pridáme k pomletému hrachu s krúpkami. Zmes osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou, pridáme vajíčka a dobre premiešame. Podľa potreby dohustíme strúhankou. Zo zmesi tvoríme malé fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a prudko ich vypražíme na oleji dočervena. Podávame so zeleninovým šalátom.