Bábovka s čokoládovou polevou a višňami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 09. 06. 2008

Suroviny: 1 zaváraninový pohár višní, 250 g masla alebo Hery, 250 g cukru, 3 PL rumu alebo citrónovej šťavy, 4 vajcia, 375 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1/2 čL škorice, 150 g čokoládovej polevy, tuk a strúhanka na formu.

Postup: Višne scedíme a necháme na site odkvapkať. Maslo, cukor a rum vymiešame do zhustnutia. Postupne prišľahávame vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a škoricou. Zmes opatrne vmiešame do cesta. Polovicu vymiešaného cesta vlejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Na povrch rozdelíme višne a zalejeme ich ostaným cestom. Bábovku dáme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme60-70 minút. Po upečení a vybratí z rúry ju necháme ešte aspom 15 minút vo forme. Až potom ju vyklopíme na plochú misu a necháme vychladnúť. Rozpustíme si čokoládovú polevu a vychladenú bábovku s ňou polejeme.