Čokoládový pohár

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 10. 06. 2008

Suroviny: 1a 1/2 tabuľky horkej čokolády, 1 čL instantnej kávy (v prášku), 150 g šľahačkovej smotany, 4 vajcia, 2 PL višňového likéru (griotky), 100 g cukru, 1 grapefruit, 1 PL nasekaných pistácií, lístky medovky alebo mäty na dozdobenie.

Postup: Nalámanú čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom. Primiešame instantnú kávu.ˇZo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a dáme ju vychladiť. Žĺtlky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Za stáleho miešania pridávame rozpustenú vlažnú čokoládu potom zľahka vmiešame sneh, šľahačku a nakoniec primiešame višňový likér. Krém naplníme do dezertných pohárov a dáme na 1 hodinu tzatuhnúť do chladničky. Z mesiačikov grepu opatrne povykrajujeme dužinu a ozdobne poukladáme po 2-3 kúsky na zatuhnutý krém. Posypeme nasekanými pistáciami a dozdobíme lístkom medovky alebo mäty.