Jablčník s makom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 12. 06. 2008

Suroviny: 230 g kryštáľového cukru, 5 vajec, 150 g mletého maku, 80 g tvarohu, 5 PL polohrubej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 1 kg nastúhaných jabĺk.

Postup: Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny. Pridáme mak, tvaroh, múku s práškom do pečiva a dobre vymiešame. Potom primiešame postrúhané jablká a zmes premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme asi 40-50 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a pokrájame ho na štvorce. Vrch koláčikov ozdobíme tvarohom a kúskom jablka.