Hovädzie závitky Balaton

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 19. 06. 2008

Suroviny: 500 g hovädzej roštenky, 200 g údenej slaninky, soľ, 3 PL masti, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 2 dcl smotany, 1 PL hladkej múky.

Postup: Roštenku pokrájame na plátky, naklepeme z obidvoch strán a posolíme. Slaninku nakrájame na tenšie hranolčeky . Na každý plátok roštenky dáme hranolček slaninky a mäso zvinieme do roládky. Zopneme špáradlom alebo previažeme niťou. Pripravené závitky prudko opečieme zo všetkych strán na rozpálenej mast. Pridáme ku nim nasekanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, trocha podlejeme horúcou vodou a prikrytédáme dusiť. Počas dusenia podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, do ktorej sme rozhabarkovali múku a prevaríme na hladkú omáčku. Dochutíme soľou, korením, dáme naspäť závitky a podávame s knedľou alebo haluškami.