Zelenina so syrovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 20. 06. 2008

Suroviny: Po 1 ks zelenj, žltej a červenej paprike, 300 g brokolice, 300 g karfiolu, 3 PL masla, soľ, korenie, 2,5 dcl sladkej smotany, 1 dcl bieleho vína, 150 g smotanového syra (smotanela), 1 čL worcestrovej omáčky, 2 čL solamylu.

Postup: Karfiol s brokolicou rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode asi 5-6 minút. Potom ich scedíme, opláchneme pod studenou vodou a necháme na site osdkvapkať. Nad vodnou kúpeľou vymiešame maslo, syr, worccester, víno a pomaly pridávame smotanu. Solamyl rozmiešame v troche studenej vody a za stáleho miešania ním zahustíme omáčku. Omáčku dochutíme soľou, korením, pridáme na kocočky nakrájanú papriku a nalejeme na karfiol a brokolicu.