Nemecké vyprážané rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 24. 06. 2008

Suroviny: 4 bravčové rezne zo stehna (po 150 g), soľ, korenie, hladká múka, 2 vajcia, 2 PL mlieka, strúhanka, 50 g tvrdého nastrúhaného syra, masť.

Postup: Rezne naklepeme z obidvoch strán, posolíme, okoreníme a obalíme v múke. potom ich namočíme vo vajíčkach rozšľahaných s mliekom a obalíme v zmesi strúhanky a nastrúhaného syra. Obalené rezne vyprážame na horúcej masti z jednej strany odokryté, potom rezne obrátime a z druhej strany vypražíme prikryté pokrievkou. Podávame so zemiakovými hranolkami, s kečupom a obložené čerstvou zeleninou.