Bravčové mäso s ananásom po japonsky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 24. 06. 2008

Suroviny: 400 g bravčového mäsa (stehno alebo karé), 3 PL oleja, soľ, korenie, 50 g arašídov, 1 PL sojovej omáčky, 1 PL solamylu, 200 g ananásového kompótu, citrónová šťava.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme a pokrájame na menšie kocky. Potom mäsové kocky opražíme prudko na horúcom oleji zo všetkych strán. Osolíme, okoreníme a za častého miešania upražíme domäkka. K upraženému mäsu pridáme olúpané arašidy a chvíľu spolu opekáme. Primiešame sojovú omáčku, zaprášime solamylom a ešte spolu opražíme. Nakoniec pridáme scedený na kúsky pokrájaný ananás a spolu prehrejeme. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.