Rýchla večera z kuraciny

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 06. 2008

Suroviny: 500 g kuracích stehienok, 1 kocka kuracieho alebo slepačieho bujónu, griľovacie korenie, 1 stručik cesnaku, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 4 rajčiny, olej. Na obalenie: hladká múka, 1 vajce.

Postup: kuracie stehná opláchneme, vykostíme a stiahneme kožu. Pripravené mäso naklepeme, posypeme griľovacím korením a pokvapkáme olejom. Necháme 30 minút odležať v chladničke. Zatiaľ si na oleji orestujeme na pásiky nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, na pásiky nakrájanú papriku a podusíme. Odležané stehná omočíme v hladkej múke, rozšľahanom vajci a pomaly opečieme z obidvoch strán na oleji dozlatista. Opečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme podusenú papriku, rozmrvenú kocku bujónu a na kocočky pokrájané rajčiny. Podľa potreby podlejeme troškou vody. Necháme prevrieť a podávame ako omáčku k opečeným stehnám. Môžeme podávať s hranolkami alebo len s pečivom alebo chlebom.