Čínska bravčová pečeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 25. 06. 2008

Suroviny: 500-600 g bravčovej pečene, olej, 3 strúčiky cesnaku, soľ, 3 PL sojovej omáčky, 3 PL červeného vína, 3 PL vývaru (z kocky), 1 cibuľa, cukor, citrónová šťava, listy hlávkového šalátu.

Postup: Umytú a odblanenú pečeň nakrájame na hranolky a opražíme prudko na oleji. Potom ku nej primiešame cesnak rozotretý so soľou a odstavíme z ohňa. Zo sojovej omáčky, vína, vývaru, cukru a soli si namiešame šťavu ktorou polejeme opečené pečeňové hranolky. Rozdelíme na taniere vyložené šalátom a navrch ozdobíme kolieskami opečenej cibule. Podľa chuti pokvapkáme citrónom. Podávame s chlebom.