Bravčové soté so zelenou fazuľkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 25. 06. 2008

Suroviny: 500 g bravčového mäsa zo stehna, 2 vajcia, soľ, 2 PL sojovej omáčky, 3 PL oleja, 300 g zelenej fazuľky. Šťava: 1 PL sojovej omáčky, 2 Pl červeného vína, 1 čL solamylu, 1 čL cukru, 2 PL mäsového vývaru (z kocky).

Postup: Mäso nakrájame na hranolky, dáme do misy, pridáme vajíčka, osolíme, pokvapeme sojovou omáčkou, dobre premiešame a necháme 1 hodinu marinovať. Potom mäso prudko opečieme na horúcom oleji. Fazuľku očistíme, pokrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú fazuľku scedíme a pridáme k opečenému mäsu. Premiešame a podusíme. Nakoniec zalejeme šťavou, ktorú sme si namiešali z vína, sojovej omáčky, solamylu, cukru a vývaru. Mäso podávame s chlebom alebo s ryžou.