Gazdovský rolovaný bôčik

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 26. 06. 2008

Suroviny: 1 kg prerasteného bravčového bôčika, soľ, korenie, 3 vajcia, 2 PL masla, 4 žemle, 1/2 dcl mlieka, štipka muškátového kvetu alebo orieška, petržlenová vňať, masť, vývar z kocky masoxu.

Postup: Bôčik rozkrojíme na širší plát, osolíme a okoreníme. V mise vymiešame vajcia s maslom, pridáme v mlieku namočené pokrájané žemle, muškátový kvet, nadrobno nasekanú petrželku osolíme a dobre premiešame. Touto plnkou naplníme plát z bôčika, zvinieme do rolády a pevne previažeme niťou. Potom roládu zo všetkych strán opečieme na horúcej masti. Podlejeme vývarom a dáme do vyhriatej rúry upiecť dočervena. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou čalamádou.