Bravčové závitky s kyslími uhorkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 26. 06. 2008

Suroviny: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, korenie, 2 čL horčice, 150 g sterilizovaných uhoriek, 2 PL masti, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, vegeta.

Postup: Mäso pokrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z jednej strany horčicou. Na každý plátok mäsa, na potretú časť, položíme pozdĺžny rez uhorky a plátky zvinieme. Spojíme špáradlom alebo previažeme niťou. Pripravené závitky opečieme zo všetkych strán na masti, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, poprášime múkou, podlejeme vodou a ochutíme vegetou. Udusíme pod pokrievkou domäkka. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkou.