Malinová torta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 27. 06. 2008

Suroviny: 60 g masla alebo Hery, 50 g cukru, 1 vajce, 5 g kakaa, 20 g strúhanej horkej čokolády, 50 g hladkej múky, 25 g solamylu, štipka prášku do pečiva, tuk na vymastenie formy. NA NÁPLŇ: 250 g malín, 4 lístky želatíny, 3 PL likéru Amareto (mandľový), 125 g syru Lučina, 175 g tvarohu, 50 g cukru, nastrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 kelímok (250 g) šľahačkovej smotany, 1 vaniľkový cukor, 15 g drobných keksíkov, 1-2 čl strúhanej čokolády.

Postup: Maslo alebo Heru umiešame s cukrom do peny. Primiešame vajce a nastrúhanú čokoládu. Miešame až vznikne krém. Zmiešame múku, solamyl, kakao a štipku prášku do pečiva. Dobre vymiešame a pridáme krém. Ľahko premiešame. Formu vymastíme a naplníme vymiešanou hmotou. Upečieme vo vyhriatej rúre na 175°C ai 20 minút. Pekné maliny vyberieme (asi 100 g) a dáme do mraziaka. Želatínu namočíme do vody. Maliny a likér rozšľaháme na pyré. Pyré, tvaroh, Lučinu, cukor a citrónovú kôru vymiešame dohladka. Namočenú želatínu vymačkáme, rozpustíme podľa návodu a primiešame do Tvarohovej zmesi. Zo 100 g smotany ušľaháme tuhú šľahačku a zmiešame s polovicou zmrazených malín. Primiešame do krému, naplníme do formy a zakryjeme studeným upečeným korpusom. Dáme poriadne vychladiť. Dno formy ponoríme na chvíľočku do horúcej vody a potom preklopíme na plochú misu. Formu odoberieme a ozdobíme: Zo zbytku smotany s vaniľkovým cukrom vyšľaháme poriadne tuhú šľahačku a zdobíme ňou povrch torty. Nakoniec dozdobíme maličkými keksíkmi a malinami.