Dusené bravčové obličky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 01. 07. 2008

Suroviny: 600 g bravčových obličiek, 2 veľké cibule, masť, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 1 PL hladkej múky, 1 PL kečupu, soľ.

Postup: Obličky odblaníme, opláchneme a rozkrojíme cez polovicu. Z obličiek povyrezujeme močové kanáliky a dobre umyjeme aj z vnútornej strany. Potom ich pokrájame na plátky, obaríme vriacou vodou a necháme na site odkvapkať. Na masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené obličkyorestujeme, okoreníme a podlejeme horúcou vodou. Prikryté ich udusíme domäkka. Mäkké obličky poprášime múkou, mletou paprikou, pridáme kečup a ešte aspom 15 minút povaríme. Hotové obličky posolíme až tesne pred podávaním, aby nestvrdli. Podávame s dusenou ryžou a kyslou uhorkou.