Pečená jahňacinka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 03. 07. 2008

Suroviny: 1 kg jahňacieho mäsa (stehno-chrbát), soľ, mleté korenie, 2 PL masti, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 feferónka, nasekaná petržlenová vňať.

Postup: Jahňacinu umyjeme, odblaníme a osušíme obrúskom. Potom mäso osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkych strán na horúcej masti. Opečené mäso podlejeme trochou vody a prikryté pečieme v stredne vyhriatej rúre. Počas pečenia mäso prelievame výpekom. Na 1 PL masti prerestujeme prelisovaný cesnak, nadrobno nasekanú feferónku a nasekanú petrželku. Zmes zalejeme rochou šťavy z pečeného mäsa a chvíľku podusíme. Podľa potreby osolíme a nalejeme na pečenú jahňacinu. Preliate mäso ešte chvíľu odokryté prepečieme. Podávame s novými varenými zemiakmi posypanými petrželkou a zeleninovým šalátom.