Bravčová špecialita so zelenou fazuľkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 07. 07. 2008

Suroviny: 500 g chudého bravčového mäsa (zo stehna alebo z pliecka), 2 vajcia, soľ, korenie, 3 PL oleja, 2 PL sojovej omáčky, 300 g mladých fazuľkových strukov. NÁLEV: 2 PL červeného vína, 1 PL sojovej omáčky, 1 čL solamylu, 1 čL cukru, troška vegety.

Postup: Mäso nakrájame na stredne hrubé rezance a dáme ho do misy. Pridáme vajcia, soľ, korenie, sojovú omáčku a zmes dobre premiešame. Pripravené mäso necháme v chladničke uležať asi 1-2 hodiny. Fazuľkové struky očistíme, stiahneme bočné vlákna (fuzy) a pokrájame na asi 3 cm dlhé kúsky. Uvaríme ich do polomäkka v osolenej vode. Uvarené scedíme a necháme odkvapkať. Odležanú mäsovú zmes opečieme prudko na oleji, pomiešame ju so scedenou fazuľkou a necháme podusiť. Zmes zalejeme nálevom, vymiešaným z uvedených surovín a spolu s mäsom prehrejeme. Podávame s varenými zemiakmi.