Bravčová roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 10. 07. 2008

Suroviny: 800 g bravčového mäsa zo stehna, korenie, soľ, horčica, 100 g dusenej šunky alebo šunkovej salámy, 50 g anglickej slaninky, masť, 3 vajcia, 1 väčšia kyslá uhorka, 1 cibuľa, 1 mrkva.

Postup: Mrkvu očistíme, pokrájame na kocočky a uvaríme skoro domäkka v ososlenej vode. Uvarenú mrkvu scedíme a necháme vychladnúť. Z mäsa narežeme veľký plát, ktorý naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na troche masti spolu opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, na kocky pokrájanú slaninku a šunku. Pridáme vajcia a upražíme riedku praženicu. Dáme schladiť a potom ju rozotrieme na pripravený plát mäsa. Na túto vrstvu pokladieme na hranolčeky pokrájanú uhorku a pridáme uvarenú mrkvu. Plát mäsa zvinieme do rolády a dôkladne previažeme niťou. Roládu prudko poopekáme zo všetkych strán na horúcej masti a vložíme do pekáča. Potom roládu polejeme výpekom, podlejeme horúcou vodou a upečieme dočervena vo vyhriatej rúre. Z upečenej rolády odstránime niť a pokrájame ju na 1 cm hrubé plátky. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.