Prekvapenie v alobale

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 11. 07. 2008

Suroviny: 1/2 kg bravčového mäsa (z pliecka), 1/2 kg rajčín, 1 veľká cibuľa, soľ, korenie, masť.

Postup: Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, osolíme a opražíme na horúcej masti. Pridáme na pásiky pokrájanú cibuľu a spolu opražíme dozlatova. Opečené mäso rozdelíme na porcie, na pripravené štvorce alobalu. Porcie mäsa obložíme na kocky pokrájanými rajčinami a ochutíme soľou a korením. Štvorce alobalu zabalíme do batôžkov a okraje dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla šťava. Pripravené batôžky pokladieme do pekáča a upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C / 35 minút. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.