Husárska mäsová roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 11. 07. 2008

Suroviny: 1/2 kg prerasteného bravčového bôčika, 250 g bravčového pliecka, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, rasca, soľ, masť, 20 g hladkej múky, 100 g mäkkej salámy (šunková-dietna).

Postup: Bôčik rozrežeme na plát, kosti vyrežeme a mäso dobre naklepeme. Bravčové mäso z pliecka zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom, pridáme rascu, mletú papriku, osolíme a premiešame. Pridáme na rezance pokrájanú salámu, premiešame a navrstvíme na naklepaný bôčik. Potom bôčik zvinieme do rolády a previažeme dôkladne niťou. Povrch bôrolády osolíme a vložíme do vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a pečieme v horúcej rúre. Počas pečenia roládu občas obraciame prelievame výpekom a podlievame trochou vody. Mäkkú roládu vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek zahustíme múkou, prerestujeme a zalejeme studenou vodou. Necháme prevariť a výpek precedíme. Z rolády odstráníme nite a pokrájame ju na 1,5 cm hrubé plátky. Podávame preliate šťavou s opekanými zemiakmi a uhorkovým šalátom.