Indické mäsové guľky s omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 14. 07. 2008

Suroviny: 1/2 kg chudého hovädzieho mäsa, mleté čierne korenie, soľ, mletý kardamon, tymián, olej. NA OMÁČKU: 1 cibuľa, 3 klinčeky, 1/2 čL mletej škorice, štipka strúhaného muškátového orieška, 3 dcl smotany.

Postup: Mäso zomelieme, pridáme koreniny, osolíme a dobre premiešame. Z hmoty formujeme menšie guľky, ktoré opražíme na horúcom oleji zo všetkych strán dočervena. OMÁČKA: Cibuľu nadrobno nasekáme, pridáme koreniny, zalejeme smotanou a povaríme Do omáčky vložíme opražené guľky a necháme v omáčke krátko povariť. Podávame s ryžou.