Závitky z mletého mäsa

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 14. 07. 2008

Suroviny: 1/2 kg mletého hovädzieho mäsa, 1 väčší zemiak, 1 vajce, korenie, soľ, strúhanka, 200 g tvrdého syra (eidam), 3 dcl sladkej smotany, olej.

Postup: Zemiak očistíme a najemno nastruháme. K mletému mäsu pridáme vajce, nastrúhaný zemiak, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podľa potreby dohustíme strúhankou. Zo zmesi formujeme tenké placky, do ktorých pokladieme po hranolčeku syra a zvinieme do závitkov. Naplnené závitky obalíme v strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji. Horúce závitky polejeme smotanou a podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.