Sacherova torta

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 14. 07. 2008

Suroviny: 120 g práškového cukru, 140 g masla, 4 vajcia, 150 g čokolády na varenie, 70 g polohrubej múky, marhuľový lekvár, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, čokoládová poleva.

Postup: Cukor, maslo a žĺtka vymiešame do peny, pridáme roztopenú čokoládu, premiešame a zastáleho miešania pridávame po troške múku. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme vo vyhriatej rúre na 170°C. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme naprieč na 3 pláty a naplníme marhuľovým lekvárom a dotuha ušľahanou šľahačkou. Povrch torty polejeme čokoládovou polevou.