Hanácke tvarohové knedlíky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 19. 07. 2008

Suroviny: 500 g tvarohu, 5 PL strúhanky, 3 PL hrubej múky, 3 vajcia, cukor, soľ.

Postup: Tvaroh pretrieme alebo premelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme do neho strúhanku, múku, vajcia a podľa toho aké knedlíky chceme tak pridáme cukor, alebo tvarohovú zmes osolíme. Všetko spolu dobre vymiešame a z cesta čo sme vymiešali tvarujeme stredne veľké knedlíky (guľky). Urobené knedlíky varíme na miernom ohni asi 10-12 minút. Uvarené knedlíky z vody vyberieme , dáme na sito a necháme dobre odkvapkať. Každý knedlík potom rozkrojíme na polovice. Sladké knedlíčky podávame so zaváraným ovocím a slané s cibuľkou opraženou dozlatova na masti.