Sedliacka praženica so zemiakmi

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Vaječné jedlá, Vydané dňa: 21. 07. 2008

Suroviny: 100 g prerastenej údenej slaninky, 100 g údenej klobásky, 2 cibule, 4 menšie zemiaky uvarené v šupke, soľ, korenie, 8 vajec, pažítka alebo cíbiky z mladej cibuľky.

Postup: Údenú slaninku pokrájame na kocky a opražíme. Ku slaninke pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, primiešame nasekanú cibuľu a smažíme až je cibuľa upražená dosklovita. Potom pridáme v šupke uvarené a na kolieska pokrájané zemiaky, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme, premiešame a neháme na slabom ohni zatuhnúť. Hotovú praženicu posypeme nasekanou pažítkou alebo cibuľovými cíbikmi. Podávame s chlebom a kyslou uhorkou.