Cuketové fašírky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 22. 07. 2008

Suroviny: 2 stredne veľké cukety, 2 vajcia, strúhanka, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, korenie, soľ, mletá rasca, majoránka, olej.

Postup: Cuketu umyjeme a nastruháme na hrubom struhadle. Potom ju posolíme, premiešame a necháme postáť aby pustila vodu. Potom túto vodu scedíme, k cukete pridáme najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčka, koreniny podľa chuti a premiešame. Zahustíme strúhankou na požadovanú hustotu a tvoríme stredne veľké fašírky, ktoré ešte obalíme zľahka v strúhanke a vypražíme na horúcom oleji dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.