Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Omáčky , Vydané dňa: 28. 07. 2008

Suroviny: 250g varenej hovädziny, 250 g bravčového pliecka, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, 1 vajce, petržlenová vňať, rajčinová omáčka, 2 PLkyslej smotany, strúhanka. NA OMÁČKU: 600 g rajčín, soľ, korenie, 2 PL hladkej múky, masť, cukor.

Postup: Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. Zmes dobre premiešame a podľa potreby dohustíme strúhankou. Z tejto zmesi si sformujeme guľky a uvaríme ich v rajčinovej omáčke. OMÁČKA:Rajčiny umyjeme , nakrájame nadrobno a uvaríme ich v osolenej vode. Po uvarení ich rozmixujeme a pretrieme cez sito. Z masti a múky si upražíme svetlú zápražku, ktorou zahustíme pretreté uvarené rajčiny. Omáčku dochutíme soľou, korením a cukrom. Mäsové guľky v rajčinovej omáčke podávame s cestovinami alebo varenými zemiakmi. Na tanieri omáčku dozdobíme kopčekom kyslej smotany.