Bravčové ražniči

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 28. 07. 2008

Suroviny: 400 g bravčového mäsa z karé, soľ, korenie, 2 cibule, 100 g údenej prerastenej slaninky, 250 g zemiakov, masť.

Postup: Mäso nakrájame na hrubšie plátky, ktoré naklepeme, ososlíme, okoreníme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na približne 3 mm hrubé plátky. Slaninku nakrájame na tenké plátky, približne také veľké ako kúsky mäsa. Pripravené suroviny striedavo napichujeme na špajle alebo ihlice. Zemiaky očistíme a pokrájame na kolieska. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zemiaky potom uložíme do vymasteného pekáča, na zemiaky poukladáme pripravené ražniči. Všetko pokvapkáme roztopenou masťou a dáme do horúcej rúry upiecť. Počas pečenia ražniči občas obraciame, aby sa upieklo zo všetkych strán dočervena. Podávame s miešaným zeleninovým šalátom.