Placky s grilovacím korením

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 28. 07. 2008

Suroviny: hladká múka, balíček droždia, grilovacie korenie, olej

Postup: Droždie necháme chvíľu kvasiť v troške teplej vody so štipkou cukru. Potom pridávaním vody a asi 500 g-1 kg hladkej múky vypracujeme cesto. Necháme ho asi hodinu kysnúť. Keď je cesto pripravené, na doske potretej olejom z neho tvarujeme ľubovoľné placky a nožíkom urobíme do nich tri rezy - diery, rovnobežne alebo na "smajlíka", fantázii sa medze nekladú. Z každej strany dobre posypeme grilovacím korením (radím Vitanu alebo Kotányi) a vyprážame z oboch strán v oleji. Sú fantastické a vaši priatelia sa o ne budú trhať. Dôležité je, aby sa jedli ešte teplé a krehké.