Takos Mechikanos

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 30. 07. 2008

Suroviny pre 4 porcie: 1 balenie kukuričných placiek, 1/2 kg cibule, 3 strúčiky cesnaku, 10 dkg anglickej slaniny – plátky, štipku soli, štipku korenia, štipku chilli papričiek, 1 balenie Lučiny, podľa potreby mlieko, 1/2 kg fazule, 1 ks varené kurča – bez kože

Postup: Najskôr si pripravíme fazuľovú kašu – na panvici osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme roztlačený cesnak, keď to začne pekne voňať, pridáme fazuľu – chvíľočku podusíme. Na panvici nahrejeme kukuričné placky – potrieme fazuľovou kašou - na to dáme vopred pripravené varené kuracie mäso, okoreníme, zabalíme do zvitku a na chvíľu dáme zapiecť do rúry. Na záver prelejeme omáčkou z Lučiny.