Turecké palacinky (recept z roku 1942)

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 11. 08. 2008

Suroviny: Tradičné palacinkové cesto asi na 16 hrubších palaciniek, 5 vajec, 5 dkg vaniľkového cukru, 5 dkg masla, 5 dkg hrubej múky, 4 dcl mlieka, olej, strúhanka.

Postup: Z palacinkového cesta upečieme asi 16 hrubších palaciniek. Vaniľkový cukor, vymiešame s 5 žĺtkami, pridáme hrubú múku, mlieko, maslo, dobre vymiešame a nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na spodok položíme 4 na kocky pokrájané palacinky. na palacinky nanesieme vrstvičku vymiešanej vajíčkovej hmoty, znova 4 pokrájané palacinky a vrstvy striedame až do minutia surovín.Nakoniec vrch potrieme zvyšnou vajíčkovou hmotou a naplnenú formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 35 minút. Upečené Turecké palacinky vyklopíme na plochú misu podávame s čokoládovou omáčkou.