Kapustníky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 18. 08. 2008

Suroviny: 600 g polohrubej múky, 30 g kvasníc, 2,5 dcl mlieka, 30 g práškového cukru, soľ, 2 žĺtky, 70 g masla, masť. PLNKA: 50 g masti, 600 g hlávkovej kapusty, soľ, mletá škorica, cukor.

Postup: Z tocha vlažného mlieka, kvasníc a trošky cukru si vymiešame kvások a necháme ho na teple podkysnúť. Do misy dáme preosiatu múku, osolíme, pridáme kvások,´žĺtky, roztopené masloa vymiešame hustejšie cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame z neho štvorce. Tieto naplníme vychladnutou kapustnou plnkou, rohy spojíme k sebe a kapustníky poukladáme na vymastený plech. Necháme na plechu znova asi 30 minút kysnúť. Potom kapustníky potrieme roztopenou masťou a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatova. PLNKA:Na horúcej masti opražíme najemno nakrájanú kapustu solíme, ochutíme mletou škoricou a podľa chuti práškovým cukrom. Necháme na slabom ohni prikryté udusiť domäkka.