Bryndzové škorce

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 01. 09. 2008

Suroviny: 400 g kukuričnej múky, soľ, voda, olej na vyprážanie, 250 g bryndze, 1 PL kyslej smotany 50 g údenej slaninky, masť.

Postup: Z múky, trošky soli a vody uvaríme hustú kašu. Ztejto kaše pomocou mokrej lyžice vykrajujeme väčšie halušky, ktoré ukladáme na misu a necháme ich vychladnúť. Vychladnuté halušky vypražíme v horúcom oleji a rozdel´me ich na taniere, kde ich posypeme bryndzou, ktorú sme rozriedili kyslou smotanou. Hotové bryndzové škorce posypeme na masti oškvarenými kocočkami údenej slaninky. Podľa chuti ich môžeme pokvapkať aj vyškvarenou masťou.