Ázijské morčacie mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 600 g morčacieho mäsa, soľ, 1 čL karí korenia, mletá sladká paprika, 1 PL worcestru, 1 PL sojovej omáčky, 1 žltá a 1 červená paprika, 1 dcl bieleho vína, 80 g nesolených arašidov.

Postup: Mäso pokrájame na hrubšie rezance, jemne ich osolíme, okoreníme s karí korením a opaprikujeme. Zmes premiešame, pridáme worcester, sojovú omáčku, zakvapneme olejom a dobre premiešame. takto pripravené mäso necháme v chladničke aspom 30 minút marinovať. Namarinované mäso prudko opražíme na horúcom oleji, pridáme k nemu na pásiky pokrájané papriky, arašidy a za stáleho miešania pražíme asi 10 minút. Nakoniec mäso podlejeme vínom a ešte krátko podusíme. Podávame s ryžovými rezancami alebo s ryžou.