Zeleninová karí polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 02. 09. 2008

Suroviny: 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb),1 cibuľa, 1 čL karí korenia, soľ, 1 jablko, 100 g kuracieho mäsa, 2 dcl hydinového vývaru, 1 vajce, 1 dcl smotany.

Postup: Očistenú zeleninu pokrájame na malé kocky. na troche oleja speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravenú zeleninu, na kúsky pokrájané hydinové mäso, posypeme s karí korením, osolíme, pridáme vývar a dolejeme vodou. Na miernom ohni uvaríme domäkka. Potom do polievky pridáme na kúsky pokrájané jablko a krátko povaríme. Do vriacej polievky zavaríme rozšľahané vajce, pridáme smotanu a necháme zovrieť. Podávame s pečivom.