Kapusta na víne s hubami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Diéty, Vydané dňa: 03. 09. 2008

Suroviny: 1/2 kg hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, 1 mrkva, 150 g čerstvých šampiňónov, 80 g póru, olej, soľ, korenie, rasca, 1 dcl bieleho vína, 2 PL kečupu, 2 rajčiny, cukor, ocot.

Postup: Očistenú kapustu nakrájame na rezance, osolíme a premiešame. Na oleji speníme nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, ochutíme rascou a krátko opražíme. Potom orestovanú kapustu podlejeme vodou, pridáme na tenké kolieska pokrájanú mrkvu, nakrájané šampiňóny, podlejeme vínom a udusíme domäkka. Potom pridáme očistený na kolieska pokrájaný pór, kečup, ošúpané a na mesiačiky pokrájané rajčiny. Ochutíme cukrom, octom a necháme chvíľu povariť. Podávame s celozrnným pečivom.