Palacinky plnené pórkom.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 04. 09. 2008

Suroviny: 7 dcl mlieka, 3 vajcia, 1 čL soli, 150 g polohrubej múky, 2 PL hladkej múky, olej, 100 g ementálu. PLNKA: 5 dcl mlieka, 2 PL hladkej múky, 100 g taveného syra (lunex-karička ap.), 200 g póru, 1 PL masla, soľ, korenie.

Postup: Z mlieka, trošky soli, rozšľahaných vajec, z polohrubej a hladkej múky vymiešame redšie palacinkové cesto. Na olejom potretej panvici upečieme hrubšie palacinky. Upečené palacinky potrieme plnkou, zvinieme a uložíme vedľa seba do vymasteného pekáčika. Každú vrstvu palaciniek posypeme nastrúhaným tvrdým syroma pokvapkáme olejom. Zapekáme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. PLNKA: Z mlieka a hladkej múky uvaríme krém, dohorúceho pridáme tavený syr a miešame až sa syr roztopí. Potom pridáme nakrájaný pór, maslo, osolíme, okoreníme a necháme trocha schladnúť.