Tvarohové kocky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 05. 09. 2008

Suroviny: CESTO: 200 g kryštáľového cukru, 1,5 dcl vody, 3 vajcia, 100 g práškového cukru, 350 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok. NA KRÉM: 500 g tvarohu, 125 g masla, 180 g práškového cukru, 1 vaniľkový cukor, 50 g hrozienok, nastrúhaná citrónová kôra.

Postup: Z kryštáľového cukru upálime karamel, zalejeme ho horúcou vodou a miešame do rozpustenia. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok a po vymiešaní zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Potom do tejto hmoty po lyžiciach vmiešame vychladnutý karamel. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme na dosku, pozdĺžne ho rozkrojíme na polovice a na jednu polovicu natrieme vymiešaný krém. Koláč prikryjeme druhou polovicou, zľahúčka popritláčame a dáme zatuhnúť. Po stuhnutí koláč posypeme na vrchu práškovým cukrom a pokrájame ho na kocky. KRÉM: Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroh, najemno nastrúhanú citrónovú kôru a vopred namočené hrozienka. Vymiešame spolu na hladký krém.